Dragi pescari,


Dragi pescari,am creeat acest blog in sprijinul pescarilor amatori din Mizil si din toata tara, pentru a-i ajuta in "lansarile" lor spre marea captura...
Cu acest blog o sa incercam sa dam cat mai multe detalii despre locurile unde am pescuit, informatii despre scule si unelte de pescuit, tehnici de pescuit si nu neaparat in ultimul rand "povesti pescaresti" cele mai multe fiind adevarate...
Cu aceasta ocazie fondatorii forumului pescarilor din Mizil doresc sa multumeasca tuturor care i-au sustinut in aceasta actiune.

Fir intins!

contact: forumulpescarilordinmizil@yahoo.com

miercuri, 29 septembrie 2010

Pescuit Jiu

Salciile pletoase de pe malul Jiului …aproape de varsarea in Dunare … au inceput sa inverzeasca pregatindu-si rochitele de frunze ca si codanele cu rochite noi de Pasti … cintezoii au inceput sa ciripeasca bucurosi ca au scapat si iarna asta pregatind ritualul imperecherii cu frenezia gandului la sex neprotejat….Somnul incepe sa urce agale (lenevind ca un martan dupa soba calduta) pe Jiu, pregatindu-se sa depuna icrele mari si bobonate, dupa care viseaza sa se harjoneasca cu o coropisnita fara prejudecati, trecuta de prima tinerete si care nu mai tine la silueta, cu riscul trecerii la “Somnul de …veci”, Mreana se gateste de ospat dupa o iarna saracacioasa si cenusie … viseaza la branza topita si bot de cascaval, jucatoare de barbut cu zaruri de mamaliga aburinda, nebanuind ca ospatul i se va transforma in parastas, Platica lata cat capacul de la WC, viseaza sa traga printre mustacioarele abia mijite ramutele rosii si alunecoase ca spaghetele bolognese, carasul (doi la kg) cu buzele groase ca ale Angelinei Jolie doreste sa sarute patimas viermusi rozalii ca icrele de Manciuria, nebanuind ca va fi “sarutul mortii”, Salaul cu apucaturi pedofile doreste sa-i cada in plasa (citeste gura) o zvarluga de fetiscana de oblete frageda de doar cativa anisori…. cu riscul de a fi condamnat la moarte prin prajire, nu pe scaunul electric ci pe tigaia unsuroasa…

Si ce rol am putea noi avea in toate acestea..? … Sa-i ajutam pe toti … sau macar pe unii dintre ei … sa-si implineasca visele si dorintele lor carnale, sa profitam de apucaturile lor care nu au nimic comun cu spiritualitatea ci cu proverbul care zice ca ” dragostea si filozofia trece prin stomac”.
Cum o sa facem asta …? Afundandu-ne in scaunele comode si in gandurile noastre … privind in gol printre lansetele verticale ca printre niste plopi fragili ancorati in apa cu fire nevazute …sperand sa li se aplece varfurile ca si capetele cavalerilor inaintea unui menuet desuet…fumul de tigara se ridica fuior catre cer amestecandu-se cu aburul apei trezita parca prea devreme dintr-un somn imaginar ….rememorez clipe placute ale copilariei…primele raze de soare duc o lupta solitara cu tenebrele noptii ce nu se indura sa mai plece, briza apei imi mangaie fata brazdata de vreme si vremuri… ma cufund intr-un univers personal paralel si ireal, ma mint cu buna stiinta, sunt ca un fumator de canabis, doar ca ma droghez cu vise de pescar si cu esente de malul apei, sunt ca sub un clopot de sticla unde nimic rau nu ma poate atinge…sunt undeva departe ..de tot si de toate… cand un strigat sfasie linistea nefireasca … Nea Neluuu.. Nea Neluuuu…lanseta din mijloc..lanseta din mijloc… e cu varful in apa…ma ridic din scaun cu greutatea unui pescar de 100 de ani … parca ma misc cu incetinitorul desi as vrea sa zbor pana la lanseta … cu teama ca iar am ajuns prea tarziu… zmucesc lanseta ca un incepator si retraiesc o obsesie mai veche ….pestele rupe …si fuge…AUD O VOCE DE DEPARTE …ca venita din alta lume …” Ce faci Nea Nelu… ti-am spus sa nu te mai repezi …. Ma intorc spre George, prietenul meu cu o privire vinovata …cautand in acele cateva secunde care parca nu se mai sfarseau… o scuza …chiar daca stiu din start ca nu poate fii decat una imbecila. Nu gasesc nimic … ceva ce n-am mai spus…aud din nou o voce care de asta data parca vine din adancul apelor …” Sa-ti dea Dumnezeu sanatate Nea Nelu … nu credeam ca mai scap din nenorocitul ala de ac lance … nu fii trist … saptamana asta o sa am grija … sa castigi din nou la pariuri … desi poate parea paradoxal mi-a fost dor de tine si trasaturile tale …Era sa zic… sa ne vedem cu bine… dar nu …revin …sa te vezi cu dusmanii mei …si nu mai spune la nimeni … NU CRED … CA O SA TE CREADA …ramane secretul nostru”
Fisher
counter ori

Tamplarul pensionar

Un batrân tâmplar se afla în pragul pensionarii. Era înca în putere de aceea patronul sau îl mai dorea la lucru în echipa sa. Cu toate acestea batrânul era hotarât sa se retraga, pentru a duce o viata mai linistita alaturi de familie. Renunta la un salariu bunicel dar prefera linistea.

Cu parere de rau pentru pierderea unui mester asa de priceput, patronul îi ceru sa mai construiasca doar o singura casa. Batrânul accepta, însa nu mai punea suflet în ceea ce facea. Chema ajutoare nepricepute si folosea scânduri nepotrivite. Si lui îi era rusine de cum arata ultima lucrare.

Când în cele din urma o ispravi, patronul veni sa o vada. Îi darui tâmplarului cheia de la intrare, zicându-i:

- Aceasta este casa ta, darul meu pentru tine!

Tâmplarul ramase uimit. Ce mare rusine! Daca ar fi stiut ca îsi zideste propria casa, atunci ar fi facut-o cu totul altfel.

Asa e si cu noi. Ne construim vietile, punând în ele adeseori nu tot ceea ce e mai bun. Apoi, cu uimire, realizam ca trebuie sa traim în casa care tocmai ne-am construit-o. Daca am putea-o reface, am face-o mult diferita. Însa nu ne putem întoarce înapoi. Ia aminte! Tu esti tâmplarul. În fiecare zi bati un cui, asezi o scândura sau ridici un perete.

Viata e întocmai cum ti-o cladesti. Alegerea pe care o faci azi zideste casa în care vei locui mâine. Deci nu uita: Ce faci, te face!"
counter ori

luni, 13 septembrie 2010

Dragi pescari, pe 25 septembrie este ziua curateniei asa ca haide-ti (cu mic cu mare). sa fim si noi de folos acestor meleaguri pe care traim, ca tot noi am reusit sa facem sa arate in halul acesta .... cu ocazia asta putem iesi in aer liber si totodata sa ne facem noi prieteni... V-as ruga ca dupa data de 25 septembrie sa apareti cu poze si comentarii alaturi de ele unde v-ati strans sa ecologizati zona.... Va doresc tuturor fire intinse si succes la strangerea gunoaielor...
Cu Stima.... Forumul Pescarilor Mizil
counter ori

miercuri, 1 septembrie 2010

Calendar pescuit luna Septembrie

Una dintre cele mai favorabile anotimpuri pentru pescuit. Pestii care in lunile iulie si august se refugiaza in ape adanci acum incep din nou sa circule, hranindu-se intens. Pescuitul da roade mai bune pe o perioada mai mare din zi.



La pescuitul stationar cele mai bune rezultate se obtin dupa ridicarea cetii de dimineata iar in a doua jumatate a lunii momelile animale incep sa fie superioare celor vegetale. Capturile cu naluci devin tot mai numeroase. Luna excelenta pentru pescuitul cu musca artificiala.


- Avatul se pescuieste cu bune rezultate cu naluci si muste;


- Babusca incepe sa prefere libelula si viermusii;


- Bibanul continua sa cada la rama; exemplare frumoase cad la naluci mici si rotative;


- Carasul -la rama, viermusi, mamaliga;


- Cega - idem iulie;


- Cleanul - vaneaza inca la suprafata putand fi gasit mai ales la marginea curentului din albiile cu prundis si de-a lungul malurilor abrupte, acoperite cu tufarisuri; se folosesc insecte, fructe;


- Crapul - in aceasta luna prefera bobul de porumb cu lapte (crud) si mamaliga, perioada favorabila dupa amiaza;


- Linul si platica - la inceputul lunii la paine si boaba de grau, apoi la boaba de grau cu viermusi, iar mai tarziu la buchet de viermusi;


- Lipanul - cu muste scufundate;


- Mihalt - ca in lunile precedente;


- Mreana - branza topita, greieri; se mai pot folosi viermusi, coropisnite, lipitori;


- Morunasul - prefera ramele;


- Obletul - se prinde frecvent dimineata la libelule, viermusi, musca de casa, paste;


- Rosioara - la rame, viermusi, grau, paine;


- Scobarul - se prinde bine la paine, rame, coropisnite;


- Somnul se prinde inca frecvent la tipar, broscute, rame, lipitori;


- Salaul - aproape de mal, pe sub radacini la apa adanca, intinsuri de nisip unde se pescuieste cu tipari, bucati de peste, larve de rusalii, rame;


- Stiuca incepe sa cada mai des la naluci, indeosebi in ultima parte a lunii;


- Vaduvita - merge la apa mai adanca, la momeli obisnuite si in plus la naluci mici, riotative;


La mare se prinde frecvent hanusul, cambula, lufarul, zarganul, chefalul si mai ales guvizii; incepe sa se pescuiasca scrumbia albastra la adancime intre ape, cu taparina sau cu pluta, folosind ca momeala hamsia.
counter ori