Dragi pescari,


Dragi pescari,am creeat acest blog in sprijinul pescarilor amatori din Mizil si din toata tara, pentru a-i ajuta in "lansarile" lor spre marea captura...
Cu acest blog o sa incercam sa dam cat mai multe detalii despre locurile unde am pescuit, informatii despre scule si unelte de pescuit, tehnici de pescuit si nu neaparat in ultimul rand "povesti pescaresti" cele mai multe fiind adevarate...
Cu aceasta ocazie fondatorii forumului pescarilor din Mizil doresc sa multumeasca tuturor care i-au sustinut in aceasta actiune.

Fir intins!

contact: forumulpescarilordinmizil@yahoo.com

marți, 29 iunie 2010

Lacul Siriu...Judetul Buzau...



Comuna Siriu este situata in partea nord-estica a judetului Buzau, in Muntenia. Este amplasata pe Valea Buzaului, aflandu-se in preajma, Lacul de Acumulare al Barajului Siriu.

Din pacate, turismul in aceasta zona nu este foarte dezvoltat, fiind din contra modest reprezentat. Comuna Siriu se invecineaza cu orasul Nehoiu in sud, cu comuna Sita Buzaului din judetul Covasna in nord, in partea sud-vestica cu comuna Chiojdu si la est cu comuna Gura Teghii. Barajul si lacul de acumulare Siriu se afla amplasate pe teritoriul comunei, langa localitatea Lunca Jaristei.

La barajul de la Siriu se ajunge destul de usor. Pe drumul de la Brasov inspre Buzau, dupa aproximativ 80 km, parca am pasi intr-o lume de basm unde se deschide o intindere de apa ce pare infinita.Lacul de acumulare Siriu este un lac artificial amplasat pe cursul superior al Buzaului. Lacul, finalizat in anul 1985, are o lungime de 10 km si este destinat pentru producerea energiei electrice in hidrocentrala de 42MW. Hidrocentrala utilizeaza apa din lacul Siriu ce se intinde pe o suprafata de 500 ha si are un volum de 155 milioane mc. Barajul Siriu este un baraj de pamant, amplasat pe raul Buzau, intre masivul Podul Calului si masivul Siriu. Barajul este alcatuit din miez de argila, roca si steril.

Datorita construirii barajului, a fost necesara schimbarea rutei drumului nationat DN10 si construirea mai multor viaducte pentru ocolirea lacului Siriu. In aceasta zona de o deosebita frumusete, omul si natura au reusit sa creeze un peisaj incredibil si fascinant, unde apele repezi ale Buzaului isi gasesc linistea in lacul Siriu, vegheat din toate partile de paduri. La o distanta de 10 km de Siriu se afla viaductul Giurca ce se intinde pe 276 m si se sprijina pe piloni de 46 m inaltime.

De pe viaduct, se urmeaza un drum pe serpentine catre cascada Pruncea, aflata la 5 km de Siriu, unde turistii se racoresc vara in apele reci ale cascadei. Turistii care iubesc plimbarile in natura au posibilitatea sa mearga pe cararile salbatice ajungand in sat, unde o localnica a amenajat un veritabil muzeu in casa batraneasca a mamei sale. Cei ajunsi la barajul Siriu in timpul verii dispun de posibilitati de pescuit sportiv (speciile intalnite sunt scobarul, carasul, pastravul, crapul si cleanul), plaja si plimbari cu pluta. Langa lacul Siriu se gasesc Baile Siriu, o ministatiune cu izvoare feroase, termale, usor bicarbonate, clorurosodice, sulfuroase si foarte slab mineralizate.

Alte obiective pe care turistii le pot vizita in comuna Siriu sunt: Lacul Vulturilor, un lac periglacial, aflat la 1420 m altitudine, apele acestui lac fiind pupulate cu pastravi. Coltii Babei este o regiune din masivul Siriu unde se pot intalni capre negre, aduse din Muntii Retezat. Pe malul raului Buzau si al paraului Hartagu se afla Tabara Hartagu, amenajata in cladirea fostei vame a Buzaului, la o distanta de 100 km de municipiul Buzau. Din Tabara Hartagu pornesc principalele trasee turistice catre Muntii Vrancei, Podul Calului, Siriu si Penteleu.

Cascada Pruncea...

Articol citit de counter ori

2 comentarii:

  1. Exista vre-o restrictie de a naviga cu barca pe lac?

    RăspundețiȘtergere
  2. "PESCUITUL SPORTIV PE MALUL STANG AL LACULUI (IN SENSUL DE CURGERE)SE FACE NUMAI CU LEGITIMATII VIZATE LA ASOCIATIA "MUFLONUL"
    TEL: 0238 727 540- 0742 178 585
    INTERZIS PESCUITUL
    DIN AMBARCATIUNI!"... Aceasta este o tabla care este amplasata la intrarea pe Lac....

    RăspundețiȘtergere